Första steget handlar om att så ett frö hos deltagarna, att väcka ett intresse för innovation inom hästnäringen.

Under Margaretas Innovationsdag, som är uppkallad efter Margareta Wallenius-Kleberg så får deltagarna en heldag med inspirationsföreläsningar och aktiva workshops. På innovationsdagen bjuder vi in förebilder för att hålla i inspirationsföreläsningar. Syftet med innovationsdagen är dels för att inspirera deltagarna men också att få entreprenörsandan att väckas till liv.

Innovationstrappan

Med tätt samarbete med förebilder från näringen.

Inspiratörerna kan vara allt ifrån aktiva idrottare till entreprenörer inom hästnäringen som vi vill lyfta fram som förebilder. Margareta Wallenius-Kleberg, vilken innovationsdagen är uppkallad efter är en Sveriges mest framgångsrika uppfödare av travhästar och är en förebild, inte bara genom sitt intresse för hästar men också som entreprenör och ledare inom svensk hästnäring.

Tidigare har vi haft inspiratörer såsom:

Alban Qitaku grundare av appen Trotto, Johanna Due-Boje som driver tränings- och tävlingsverksamhet inom dressyr, Ebba Adnervik landslagsryttare inom fälttävlan, vår projektledare Mathilda Hammarström grundare och VD av appen Horseflow, Johanna Ingelsson grundare av Equestrian Stockholm, Malin Andersson grundare och VD för Häst och Lantliv AB och många fler.

Flera av förebilderna är också mentorer för de elever som driver UF-företag i Steg 3, utvecklingsprogrammet.

Horseflow