Lär känna våra förebilder: Christina Andersson

Stina.jpg

Namn: Christina ”Stina” Andersson
Ålder: 52
Bor: Staffanstorp, Skåne
Aktuell just nu med: Stina´s Equestrian Services, där jag agerar som konsult för att sammanfoga duktiga ryttare med sponsorer
Gör allra helst: Är med mina hästar, de ger mig så mycket. Resor, skapar nya kontakter.

Berätta lite om dig, för den som inte vet - vem är du?

- Jag bor med min familj på en gård med våra hästar och har 3 vuxna barn. Jag började rida på ridskola när jag var 4 år och Införskaffade min första ponny vid 9 års ålder. Jag tävlade en hel del, vilket fick ett uppehåll när barnen kom, dock hade jag häst och red under hela tiden. Förra året tog jag tag i saken och tävlade igen efter 27 års uppehåll - Det var med förtjusning!

Hur startade din entreprenörskapsresa?

- En av våra döttrar har fått samma intresse för hästar och sporten. Kostnaderna är enorma om man vill satsa, så jag tänkt på mycket på hur man gör i andra sporter, för att få med den ekonomiska biten. Jag är en person som alltid försöka skapa nya idéer, och så föddes idén till mitt företag - att sammanfoga duktiga ryttarprofiler med företag så att ryttaren blir ansiktet utåt för företaget, man kan säga ambassadör.

Via mina tjänster får ryttaren möjlighet till hjälp i sin satsning - som ryttare har man ofta inte tid att knyta ihop paket själv, då deras tid redan är hårt pressad för att fokusera på verksamheten. Jag har inlett samarbete med flera företag redan och konceptet har tagits väl emot - jag har ryttare från regional nivå upp till landslagsnivå.

Vad har du för mål framöver?

- Målet är att kunna hjälpa alla som verkligen vill satsa på tävlingsverksamhet, så de skall få möjlighet till detta.

Berätta om ett vägskäl som har påverkat dig i ditt liv.

- Ett vägskäl var när jag förlorade mitt halvblodssto Grace, som var min egen uppfödning i tredje generationen. Då tog en epok slut och det var ganska tuff period. Jag funderade på om jag skulle lägga hästarna på hyllan. Men nej, de skulle jag inte klara efter 40 års hästägande. Det fick mig också att bestämma mig för att starta som entreprenör. Jag kände att jag kunde göra en skillnad inom ridsporten, genom att ge fler möjlighet att satsa på sin tävlingskarriär.

Vem var du när du gick i gymnasiet?
- Jag var inte plugghästen i skolan, men samtidigt klarade jag mig ganska bra.

Vilka är dina 3 bästa tips till en blivande entreprenör som just nu går i gymnasiet?

Om man kommer på en idé som man tror skulle kunna utveckla, ta då steget.

Tänk på att idén inte behöver vara en direkt produkt, det kan vara en handling som man kan utveckla och göra eftertraktad.

Ta gärna hjälp av folk runt dig, kolla vad de saknar eller vad som skulle underlätta för dem i deras dagliga arbete. Vem vet, just detta behovet är kanske något som kan bli ditt steg in som entreprenör.