Lär känna våra förebilder: Johanna Lassnack utvecklar Ryttarinspiration 2.0

Många känner säkert igen Johanna Lassnack från “Ryttarinspiration”. Vi pratade med Johanna för att få hennes bästa tips till blivande entreprenörer...

JohannaL2.png

Namn: Johanna Lassnack

Ålder: 27

Bor: Ängelholm

Familj: Mamma, Pappa, 2 syskon (tvillingar)

Aktuell just nu med: Ryttarinspiration 2.0

Gör allra helst: hänger i stallet

Hemlig talang: tror inte jag har några, men är duktig på att fika

 

Berätta lite om dig, för den som inte vet - vem är du?

-Jag är en inbiten hästtjej som tränar och tävlar. Med Ryttarinspiration jobbar jag med att föreläsa och inspirera ryttare, dels genom föreläsningar men också genom sociala medier, där jag postar tips och inspiration dagligen.

Hur startade din entreprenörskapsresa?

Tanken till ryttarinspiration  kom för ungefär fem år sedan, då Facebooksidan Ryttarinspiration startades.

- Jag spånade på namn och sedan en dag tog jag mod till mig och skapade sidan.  Den fick en like, som blev tio, som blev hundra och så vidare. Så småningom utvecklades Ryttarinspiration, och jag började hålla föreläsningar på olika klubbar och företag.

Just nu jobbar Johanna på att vidareutveckla ryttarinspiration för att göra tjänsterna ännu mer webbaserade och tillgängliga digitalt. Nyligen lanserades Ryttarinspiration 2.0, en medlemstjänst där medlemmarna får tillgång till djupare och mer ingående material via Facebook och Instagram.

Vad har du för mål med ditt företagande?

-Jag älskar verkligen att besöka ridklubbar och föreläsa, men det är också viktigt att förnya sig, så just nu ligger fokus på att göra mer material tillgängligt online.

JohannaL.png

Berätta om ett vägskäl som har påverkat dig i ditt liv.

- Ett stort vägskäl som förändrade mycket för mig var när jag började vara mera öppen för att testa nya grejer - jag vågade prova saker som jag var rädd för och utmana mig själv, det förändrade mycket för mig!

Vem var du när du gick i gymnasiet?

- När jag gick i högstadiet var jag ganska omotiverad, hade låga betyg och kände att skolan “inte var min grej”. Men när jag började gymnasiet hände något, jag fick en mentor som trodde på mig och fick mig att tro på mig själv. Tack vare att hon fick mig att förstå att man kan ändra sitt sätt att tänka lyckades jag vända mina betyg och gick ut gymnasiet med MVG i de flesta kurserna.

Vilka är dina 3 bästa tips till en blivande entreprenör som just nu går i gymnasiet?

Titta på de som är bra på det man vill göra och ta råd från dem. Ibland kanske familj och vänner inte riktigt förstår vad man vill göra och kanske inte ger de bästa råden.

Våga göra misstag! Alla gör misstag, ibland tror man att man är på fel väg för att något känns svårt, medan det faktiskt kan vara så att man utmanat sig själv mer för att man kan det! Kom också ihåg att det kanske ser lätt ut för alla andra på Instagram - men det är det inte alltid i verkligheten.

Våga testa din idé - ofta finns inte så mycket att förlora!