Göteborg Horse Show 2019

Hej allihop!

Vi var på plats på GHS under helgen och vilken helg vi har haft! Peder stod som trea i Världscupsfinalen i hoppning och taket reste sig när han kom i mål felfritt i andra rundan, mäktigt!!!

Förutom att titta på tävlingarna så har vi från Innovationstrappan även gjort lite nytta! Under fredagen så höll Louise och Mathilda i ett innovationsforum där vi tillsammans med deltagarna definierade de största utmaningarna inom näringen och hur vi kan lösa dem med hjälp av innovation. Det blev många intressanta diskussioner som grundade sig i utmaningarna, och genom en “Why Why”- analys vi gjorde på olika utmaningar fick vi tillsammans djupare förståelse för dessa och vilken approach vi behöver ha för att lösa dem. “Why Why” träden blev som längst 32 positilappar med olika “varför” som förklarar varför utmaningen är ett problem. De utmaningar som vi gjorde djupare analyser på var bland annat vetenskap kontra tradition, fördomar och mångfald med flera.

Utmaningar+HIF.jpg

Tack till alla deltagare för ett givande seminarium!

Vidare på fredagen fick vi förmånen att presentera Innovationstrappan på HRR (Hästnäringens representationsråd), där många beslutsfattare i näringen fanns på plats. Det blev ett väldigt lyckat drag och vi hoppas att ha förankrat innovationsarbetet djupare i näringen så att det fortsätter arbetas med kontinuerligt.

Agnes+louise.jpg

För att avsluta helgen hade Innovare och Innovationstrappan en monter på mässan, där vi hade en tävling som vi nu har dragit en vinnare i! Grattis till Maria, du kommer få ett mail i din mailkorg under dagen med din vinst - TVÅ biljetter till SIHS i höst!

Det var allt från oss för denna gång!

Vi ses och hörs snart!

/Louise


Louise Hiort af Ornäs