Lär känna våra förebilder: Karin Lindell brinner för att förbättra & inspirera till kvinnligt entreprenörskap

Fotograf: Ujos

Fotograf: Ujos

Namn: Karin Lindell
Ålder: 35 år
Bor: Stockholm
Aktuell just nu med: Ridesum - en digital samarbetsplattform för ryttare, tränare och experter inom ridsport. Via livestreaming har man digitala träningar, vilket gör att man kan hålla tätare kontakt och minska resandet.
Gör allra helst: träffar människor med en massa kunskap & nya tankar, jag älskar att jobba, hänger med familjen & vänner, är i stallet!
Hemlig talang: väldigt bra lokalsinne

Berätta lite om dig, för den som inte vet - vem är du?

- Jag har ridit sen jag var 6 år gammal, mycket på ridskola men också i privatstall. Är extra förtjust i Islandshästar och kallblod. Jag är uppvuxen på landet, pluggade Media- och Kommunikation på Karlstad universitet och flyttade sedan till Stockholm för att jobba på PR-byrå. Har jobbat i kommunikationsbranschen i drygt tio år. Kommer senast från rollen som Kommunikationschef på Telenor Sverige, en roll jag valde att sluta för att helhjärtat satsa på Ridesum.

Hur startade din entreprenörskapsresa?

- Jag läste en artikel som Jenny Stråhle, grundare av Ridesum skrivit om horsetech och kände, ”Yes!, äntligen någon som börjar tänka på bra digitala verktyg för ridsporten”. När man jobbar i en väldigt digital bransch och sedan åker ut till stallet på kvällen så är ju kontrasterna väldigt stora. Jag har många gånger tänkt på varför det inte finns bättre verktyg, smartare lösningar i stallen. Jennys artikel träffade mig, tänk att kunna kombinera intresse och jobb! Efter det så träffades vi en massa gånger för att prata vidare. Det hela slutade med att Jenny frågade om jag ville gå in som medgrundare. Så jag slängde mig ut!

Vad har du för mål med ditt företagande?

- Målet är att förbättra för aktiva inom ridsporten, att ge bättre förutsättningar för alla tränare som kämpar med att få ihop sitt företagande både tidsmässigt och vad gäller lönsamhet. Jag brinner för att förbättra & inspirera till kvinnligt entreprenörskap. Sedan är det väldigt viktigt för mig att göra gott för miljön, och med Ridesum så bidrar vi till att minska resor inom ridsporten.

För mig personligen handlar det om att utvecklas, ha roligt varje dag & att faktiskt kunna leva av vårt företag.

Berätta om ett vägskäl som har påverkat dig i ditt liv.

- När min mamma fick cancer, och jag ”på riktigt” insåg att livet är det som sker här och nu, inte sen. Jag valde då att fundera igenom vad jag skulle vilja prova under mitt liv och var jag skulle vilja befinna mig, både jobbmässigt och som person. Då valde jag att säga upp mig och bli entreprenör!

Vem var du när du gick i gymnasiet?

- Klassens morsa, alla kom och frågade mig om olika läxor, deadlines osv. Jag pluggade hårt och tog det kanske lite väl seriöst, men hade väldigt roligt samtidigt som jag kommer ihåg att det var jobbigt att inte riktigt veta ”vad man skulle bli”.

Vilka är dina 3 bästa tips till en blivande entreprenör som just nu går i gymnasiet?

Gört bara! Var inte rädd för att misslyckas – livet handlar om att testa. Antingen så lyckas du eller så lär du dig något!

Ta hjälp av smarta människor med hjärtat på rätta stället! Våga fråga förebilder om hjälp för att bolla idéer. Jag är positivt förvånad över hur många det är som gärna hjälper till helt gratis att bolla tankar och ideér. Våga fråga & bygg nätverk!

Jag har alltid trott att man måste veta så mycket om hur man bygger upp ett bolag, hur papper till Bolagsverket och sånt ska fyllas i. Det där ordnar sig. Fokusera på vad det är du vill förbättra med din idé/produkt. Gör tidigt en marknadsundersökning och hör dig för hos målgruppen – verkar det vara många som tycker om din idé så satsar du.