Student Riders Nations Cup

Hej allesammans!

Jag sätter mig nu vid datorn efter en hektisk långhelg i Lund där jag varit med och arrangerat Student Riders Nations Cup (SRNC). I Student Riding Nations Cup tävlar landslag av universitetsstudenter från hela världen mot varandra. Detta i hoppning och dressyr och på för dem helt okända hästar. Tävlingsformen är ett knock out-system där tre ryttare rider samma häst, endast den med bäst resultat går vidare. Hoppningens final går i 1,30 och dressyren avslutas med kür på St. Georges-nivå.

Pingvindansen.jpg
Innovationstrappan

I år var det dags för oss att arrangera och vi fick äran att vara på Lunds Civila Ryttarförening mitt i centrala Lund. Boende till deltagarna hade vi ordnat på en förskola som låg på gångavstånd från tävlingsplatsen, där fick alla sova i klassrum på luftmadrasser som vi införskaffat inför tävlingen.

Innovationstrappan
Innovationstrappan

I mitt uppdrag som kassör var det viktigt att ha koll på stålarna. Det är en hel del planeringsjobb med budget, inför tävlingen och en del jobb efter med redovisning. Lite som att ha hand om ekonomin i ett bolag men i super-speed 😊 I era framtida företag är det viktigt att ha koll på pengarna, det är viktigt att ha koll på hur mycket pengar som kommer in och hur mycket pengar som går ut. Två verktyg att skaffa sig koll är budgetering och redovisning, där man planerar utgifter och inkomster bland annat för att få en bild av om pengarna som kommer in kommer räcka för att utveckla bolaget och ändå betala alla fakturor. Som träning innan ni drar igång era egna bolag kan ni göra budget för till exempel en månad för era egna pengar och sedan stämma av bankkontot mot budgeten, det kan vara ganska spännande också för att få en överblick på vad man spenderar sina pengar på. :) 

Innovationstrappan

Till er alla som funderar på att läsa på universitet eller inte – om ni gör det så får ni möjlighet att vara med på denna tävling som är superkul! 

Ha en fortsatt fin sommar!

/Louise

 

Pris.jpg
Louise Hiort af Ornäs