Falsterbo Horse Show och app-lansering!

Hoppas att ni har en bra sommar och att ni vilar upp er ordentligt inför hösten och fortsättningen på innovationstrappan!

Min sommar har varit fullspäckad med jobb, hästar och en rolig kombination av båda delarna. Ni som besökte Margaretas innovationsdag i vintras och lyssnade på min inspirationsföreläsning, känner ju till att jag driver företaget Horseflow som är en social media-app för hästmänniskor. Jag skulle beskriva appen som ett Instagram fast för hästmänniskor där man kan skapa profiler till hästar och följa andra hästmänniskor och deras hästar. 

Bild från en intervju på Falsterbo Horse Show

Bild från en intervju på Falsterbo Horse Show

Under Falsterbo Horse Show var det äntligen dags att lansera första versionen av Horseflow som jag och teamet har arbetat med under snart 1,5 års tid. Så roligt! Veckan innan Falsterbo  så arrangerade jag och min syster ridläger för 25 ungdomar uppe i Hälsingland, så det blev en intensiv vecka med träningar arrangemang på dagarna och jobb med Horseflow, Coda Easy och innovationstrappan på kvällarna.

Bild från ridlägret! Såklart iklädda Horseflow-kepsar ;)

Bild från ridlägret! Såklart iklädda Horseflow-kepsar ;)

Livet som entreprenör handlar bokstavligt talat om att kunna vara på många ställen samtidigt, om än genom att hålla den ena foten online och den andra på jorden. Tacka gudarna för internet. 

När ridlägret var slut så satte jag mig direkt i bilen körde 10 timmar med släp ner till Falsterbo. Det blev en nattkörning och jag anlände lagom i tid till att mässan öppnade.  Väl på plats så var det bara att packa upp roll-upen och ta fram flygbladen och börja mingla med besökare. Det var så roligt att se appen fyllas med hästrelaterade inlägg, videos, bilder och hästprofiler och extra kul att se de nya användarna fightas på topplistan i appen. Det var många som kom fram till montern efter någon dag när det hade laddat ner appen, och berättade om sin upplevelser och tackade för en rolig app. På kvällarna efter mässans slut så åkte jag direkt hem och rapporterade buggar som kommit upp under dagen.

Horseflow Falsterbo.jpg

Under en vecka så fick vi in över 3500 användare på appen och det fortsätter dagligen att rulla in nya användare och jag får meddelande från folk varje dag som säger att de älskar appen och som kommer med tips på nya funktioner. Så kul. Det var på håret att vi fick klart allt ihop och vi jobbade in i det sista med appen för att få godkännande från App Store och Google Play. Egentligen hade jag önskat att vi hade haft några veckor på oss att testa av appen live innan Falsterboeventet, men tiden fanns inte till där och vi tog beslutet att ändå lansera appen under Falsterbo eftersom det är Sveriges största hästfest som bara inträffar en gång per år. När man laserar en app så spelar det egentligen ingen roll hur mycket man har testat av innan, det uppkommer ändå alltid små buggar som man bara märker när användare börjar trilla in med olika slags modeller och versioner av mobiltelefoner. Så det var en risk, men nu i efterhand så ångrar jag inte beslutet.

Bild från eventet på vår gård i Skåne

Bild från eventet på vår gård i Skåne

Falsterbo sammantaget ett händelserikt event. Min bror Ingemar var där och red hem en andraplats i Ponny-Grand Prixen och min syster Klara fick äran att sjunga nationalsången på invigningen inför Falsterbos stora publik på ca 40 000 människor. Förutom det så var också SVT där och filmade hela kalaset. Jag har inte berättat det för er ännu, men min familj kommer att få en egen tv-serie i Svt i höst som ska handla om vår stora hästsportsfamilj på 12 personer. Under veckan så befann sig min syster Selma på fälttävlans EM i Frankrike som vi höll oss uppdaterade om på distans. Vi anordnade vi också ett stort event på vår gård 10 minuter från Falsterbo, tillsammans med tre andra hästföretagare under veckan. Vi hade livemusik, mingel och företagspresentationer och det var så roligt att prata med alla människor. Under veckan så gästade jag och min syster Amanda Falsterbopodden där vi berättade om lanseringen av Horseflow, Innovationstrappan och mycket mer! Om ni vill lyssna på avsnittet så finns det här. 

Tv-kamerorna rullade på.

Tv-kamerorna rullade på.

Svt filmar Ingemar efter andraplatsen på Falsterbo 

Svt filmar Ingemar efter andraplatsen på Falsterbo 

Eftersom innovationstrappan handlar om att kombinera sina kunskaper från hästsporten med företagande tänkte jag att ni ska få följa min resa med Horseflow här på bloggen. Jag vet att det går att kombinera sin passion med innovation och jag vill gärna hjälpa andra att våga ta steget. Det finns inga spikraka framgångssagor, utan allt handlar om hårt arbete och att våga göra misstag, lära sig av dem och jobba vidare. Om ni vill veta mer om hur jag har gått till väga och hur min resa har sett ut från början, eller om ni bara vill ha lite råd och tips, så skriv gärna till mig så ser jag till att göra ett blogginlägg om det ni vill veta. 

Ha en fortsatt bra sommar! :)

/Mathilda Hammarström