Världens längsta problemträd hittar ni på Flyinge...

Då är det dags att runda av en härlig vecka, då vi hunnit med Workshops på både Wången och Flyinge. Det var jätteroligt att se att företagen hade utvecklats så mycket sedan vårt första besök! Det var minst sagt en intensiv dag då vi nästan bara hade praktiska övningar denna gång! Eleverna fick under dagen djupdyka i problemformulering, prototyp och marknad.

IMG_5615.JPG

En övning på workshop 2 gick ut på att bygga det längsta “problemträdet”, genom att fundera på vilka grundproblem ens tjänst/produkt löser. Genom att ställa frågan “varför är detta ett problem” om och om igen, är syftet att komma närmre kunden och dess problematik. Den här övningen har visat sig riktigt effektiv för att få igång tävlingsstämningen i klasserna - och på Flyinge slogs nog ett nytt världsrekord - över 60 stycken problem i rad från EM projektledning UF. De vann extra coachning med oss som de får använda när de vill. Grymt jobbat!

IMG_5734.jpg

På eftermiddagen byggdes prototyper, här ser ni några smakprov på hur Flyinges UF-företag kan se ut i prototypform! Vi vet att det bra att så fort som möjligt visualisera den specifika produkten eller tjänsten. På så sätt får eleverna nya insikter och en bra överblick över funktioner och struktur. Förhoppningsvis slipper de lägga tid och pengar på att utveckla fel, när de väl är dags att ta fram den riktiga produkten eller tjänsten.

IMG_5740.jpg

Dagen avslutades med att vi delade ut mentorer till grupperna där vi matchat vårt nätverk av förebilder med UF-företagen. Det var mycket uppskattat av eleverna och vi är övertygade om att de kommer lära sig mycket av varandra. Förebilderna hittar ni här.

Mathilda Hammarström, Innovationstrappan

Tack för idag Flyinge, vi ses på Workshop 3 - med tema sälj!

Mathilda Hammarström