Full fart på Strömsholm och besök från Scopey

Idag har vi hållit i Workshop 2 på Strömsholm - jätteroligt att se hur företagen utvecklats sedan vårt första besök. Idag var fokus på marknadsundersökning och prototyp.

IMG_0597.JPG

Extra roligt var att vi idag hade besök av Ebba Kierkegaard, som inledde morgonen med att berätta om sin app Scopey, ett digitalt ritverktyg för banbyggnad. Ebba delade med sig av sin process med Scopey, och gav sina bästa tips för att lyckas som entreprenör. Ebba höll också i en idégenereringsövning som utgick från att hitta problem i en Ridsport tidning, och att utifrån detta problem utveckla en lösning. Denna övningen var så lyckad att ett UF-företag fick en helt ny idé att jobba vidare med. Tack Ebba!

IMG_2072.JPG

Ett annat inslag under dagen var att bygga problemträd - genom att utgå från ett grundproblem och svara på frågan “varför är detta ett problem”, skapas en större förståelse för vilket problem som ens produkt kan lösa för kunden. Tävlingen om att bygga det längsta problemträdet blev intensivt - till slut stod BedTime UF som vinnare.

IMG_4904 2.JPG

Efter lunch byggdes prototyper, som sedan användes för att gå ut och undersöka marknaden. Dagen rundades av med att presentera elevernas mentorer, och sedan var det dags att ta helg.

IMG_4919.JPG

Tack för idag Strömsholm, hoppas att ni får en bra första kontakt med era coola mentorer!
Mathilda Hammarström